Гулия с гъби и мащерка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г земна ябълка
450 г масло
5 с.л. зехтин, разделени
1 глава лук, нарязан
1 ч бяло вино
1 дафинов лист
680 г пресни гъби
4 скилидки чесън, счукан
1 малък лимон
1 1/2 ч.л. прясна мащерка; нарязана
Сол и черен пипер
Обелете и разполовете гулията. В голям тиган, сгорещете маслото и 2 супени лъжици зехтин. Добавете лука и се запържва 2 минути. Добавете земните ябълки, бялото вино, дафиновия лист и вода, колкото да ги покрие. Оставете да заври и варете на слаб огън, докато гулията омекне, около 1 час. Междувременно, нарежете на тънки филийки лимона (не го белете). Добавете гъбите в тигана, а след това мащерката, резените лимон и 3 супени лъжици зехтин и гответе още 20 минути. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ