Регистрация

Гръцка крустада

Автор:
marto
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
376
Оцени рецептата

1 пакет замразен нарязан спанак, 280 г

1/4 ч нарязан лук

1 малка скилидка чесън, счукан

3 с.л. маргарин или масло

3 с.л. брашно

1/4 ч.л. натрошен естрагон (по желание)

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 ч мляко

2 яйца, разбити

1/2 ч извара, разбита на крем

1 ч натрошено сирене фета

10 листа готови кори за баница

1/2 ч масло или маргарин, разтопено (1 бучка)

 

Сварете спанака според указанията; отцедете добре, като изстискате излишната течност. В тенджера, запържете лука и чесъна в 3 супени лъжици масло или маргарин, докато омекнат. Добавете брашното, естрагона и черния пипер. Добавете млякото наведнъж. Гответе, като се разбърква, докато сместа се сгъсти. Добавете половината от сместа при яйцата; върнете сместа с яйцата в останалия сос. Добавете сирената и спанака; заделете. Извадете корите тесто и се покриват с навлажнена кърпа. Намажете леко един лист от тестото с разтопено масло. Сгънете листа на три надлъжно; намажете отгоре с масло. Поставете единия край на сгънатия лист в центъра на кръгла тавичка, като оставите да се показва от ръба на съда. Повторете с останалите кори. Разстелете спаначената смес в центъра. Прегънете подаващото се тесто върху сместа със спанака. Поръсете с останалото масло. Печете при 190 градуса във фурната за 35 - 40 минути или до златисто. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта