Гръцка крустада
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет замразен нарязан спанак, 280 г
1/4 ч нарязан лук
1 малка скилидка чесън, счукан
3 с.л. маргарин или масло
3 с.л. брашно
1/4 ч.л. натрошен естрагон (по желание)
1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ч мляко
2 яйца, разбити
1/2 ч извара, разбита на крем
1 ч натрошено сирене фета
10 листа готови кори за баница
1/2 ч масло или маргарин, разтопено (1 бучка)
Сварете спанака според указанията; отцедете добре, като изстискате излишната течност. В тенджера, запържете лука и чесъна в 3 супени лъжици масло или маргарин, докато омекнат. Добавете брашното, естрагона и черния пипер. Добавете млякото наведнъж. Гответе, като се разбърква, докато сместа се сгъсти. Добавете половината от сместа при яйцата; върнете сместа с яйцата в останалия сос. Добавете сирената и спанака; заделете. Извадете корите тесто и се покриват с навлажнена кърпа. Намажете леко един лист от тестото с разтопено масло. Сгънете листа на три надлъжно; намажете отгоре с масло. Поставете единия край на сгънатия лист в центъра на кръгла тавичка, като оставите да се показва от ръба на съда. Повторете с останалите кори. Разстелете спаначената смес в центъра. Прегънете подаващото се тесто върху сместа със спанака. Поръсете с останалото масло. Печете при 190 градуса във фурната за 35 - 40 минути или до златисто. Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ