Регистрация

Глазирани пилешки крилца

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
323
Оцени рецептата

1 буркан сладко от боровинки

1/4 ч вода

3/4 ч горчица

1 ч.л. портокалова кора, настъргана

16 пилешки крилца, разделени в ставата, с отстранени връхчета

 

Сгорещете сладкото от червена боровинка и водата на слаб огън, като се разбърква от време на време, докато се смесят. Добавете горчицата и портокаловата кора. Свалете от огъня и охладете леко. В купа, смесете пилешкото с горчичената смес, покрийте и оставете в хладилника за през нощта. Загрейте фурната до 200ºС. Извадете пилешкото от маринатата; заделете маринатата. Подредете крилцата в леко намазана, застлана с фолио тавичка. Пече се 40-45 минути, като след 20 мин. се обръща и намазва с марината.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта