Регистрация

Глазирана печена шунка

Автор:
пеева
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
543
Оцени рецептата

1,3 кг шунка

226 г консервиран ананас, шайби в неподсладен сироп, неотцеден

1/2 ч кафява захар

2 ч.л. семена синап

цели зърна карамфил

 

1. Сложете шунката в плитък топлоустойчив, неметален съд. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 10 минути.

2. Отцедете ананаса заделете сока. В малка топлоустойчива, неметална, купа смесете кафявата захар, семената синап и 3 супени лъжици от заделения сок от ананас.

3. Сгорещете захарната смес непокрита, в микровълновата фурна за 1 минута.

4. Нарежете шунката с остър нож.

5. Намажете обилно със сместа с кафява захар. Подредете резените ананас отгоре и намажете отново със сместа с кафява захар.

6. Поставете цели зърна карамфил в ананаса, ако желаете.

7. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 10 минути, като мажете на всеки 3 минути със сместа.

8. Оставя се да престои покрито с алуминиево фолио за 15 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта