Регистрация

Гаспачо с хляб

Автор:
bogdanova
|
Дата:
13 Jun
|
Видяна:
535
Оцени рецептата

1 парче 2 см франзела, без кората, нарязана на кубчета

1,5 кг зрели домати, обелени и нарязани

1 скилидка чесън, нарязан

1 зелена чушка, нарязана

1/2 малка глава червен лук, нарязан

1 краставица, 340 г, обелена, без семената

1 ч студено пресован зехтин

2 с.л. оцет

Сол

Захар (по желание)

 

1. В малка купа се налива 1 чаша студена вода върху кубчетата хляб. Заделят се за около 10 минути. Когато хлябът е добре напоен, внимателно се отцежда излишната вода.

2. В блендер, на партиди, се пюрира хлябът, доматите, чесънът, чушката, червеният лук, краставицата, зехтинът и оцетът до гладкост. Подправя се със сол и малко захар, по желание. Точно преди сервиране, се украсява с нарязани на кубчета краставица, чушка, лук и яйце.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта