Регистрация

Гаспачо по мадридски

Автор:
петя добрева
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
1009
Оцени рецептата

4 ч натрошен хляб

1 средно голяма зелена чушка, без семената и едро нарязана

5 средно големи домата, обелени, ситно нарязани

1 малка скилидка чесън, наситнен

4 ч студена вода

2 средно големи краставици, обелени и наситнени

1/4 ч червен винен оцет

4 ч.л. сол

1 голяма глава лук, нарязан

1/4 ч зехтин

1 с.л. доматено пюре

За гарниране:

1 ч крутони

1/2 ч обелена краставица, без семената (нарязана ситно)

1/2 ч фино нарязан лук

1/2 ч зелени чушки, нарязани фино

 

Смесете натрошения хляб, доматите, краставиците, лука, чушката и чесъна в голяма купа. Добавете водата и солта. Пюрирайте в блендера. Прехвърля се в купа. Смесете със зехтина и доматеното пюре. Покрийте купата с найлоново фолио. Охладете за поне 2 часа или за през нощта. Насипете супата в купички. Гарнирайте с крутони, лук, краставица и чушка и сервирайте.

 





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта