Връткави брускети за ценители
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 кубче пилешки бульон
50 мл топла вода
150 мл сметана (млечна, течна, готварска)
150 мл мляко
50 г масло
2 с.л. брашно
200 г настъргано жълто сирене (кашкавал, ементал, гауда, чедър или друго)
5 ивици бекон (запържен и натрошен)
1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
170 г варено пуешко, тънко нарязано
2 багети, нарязаи на филийки
магданоз
Начин на приготвяне:
Разтворете бульона в топла вода и равните количества сметана и мляко. В тенджера се разтапя маслото и се добавя брашното. Смесете и варете, докато сместа се разпени и няма вкус на сурово брашно. При непрекъснато бъркане, добавете сместа с бульона. При непрекъснато бъркане гответе докато сосът се сгъсти и започне да бълбука. Добавете швейцарското сирене и разбърквайте, докато стане гладко (добавете вода и сгорещете, ако сосът трябва да се разреди). Подредете пуешкото и лука върху всяка филийка и поръсете със соса и натрошения бекон. Загрейте фурната на 180 градуса и печете за 10 минути. Гарнира се с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ