Вкусни сарми
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
¾ ч зехтин
½ малка глава лук; нарязан
8 стръка зелен лук, нарязан фино
2 големи скилидки чесън, нарязани
1 ч дългозърнест ориз
1 връзка пресен копър; нарязан
½ връзка пресен магданоз, нарязан
1 ½ лимона (или повече), само сокът
Сол и прясно смлян черен пипер
1 ч гореща вода
1 буркан лозови листа
Сгорещете 1/2 чаена чаша зехтин в тиган. Добавете лука и зеления лук и задушете за около 5 минути, докато омекне и е прозрачен. Добавете чесъна и се готви за няколко минути, след което добавете ориза, копъра, магданоза, лимоновия сок, солта, черния пипер и останалата 1/4 чаша зехтин. Разбъркайте добре, след което добавете топла вода. Покрийте и оставете да къкри около 5 минути. Махнете от огъня и се охлажда. В същото време, внимателно извадете листата от буркана, като заделите течността. Измийте листата старателно и оставете да се отцедят, след което с остър нож отрежете твърдите части от листата. В емайлирана тенджера, подредете няколко от по-големите листа и оставете настрана. Навийте плънката в останалите листа и сложете със затворената страна надолу в подготвената тенджера. Поставете обърната чиния върху сармичките, след това се добавя достатъчно вода, за да ги покрие (около 1 до 1-1/2 чаши). Оставете да заври, след това покрийте съда, намалете огъня и оставете да къкри възможно най-бавно за 1-1/4 часа - оризът трябва да омекне. Охлажда се и след охлаждане се сервира студено, като предястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ