Виетнамски пролетни рулца с рачешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
60 г китайски спагети фунчоза
3 с.л. сушени дървесни гъби
450 г свинска кайма
4 скилидки чесън, фино счукани
1 с.л. рибен сос
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ч рачешко месо, накъсано
1 ч настъргани моркови
1 ч соеви кълнове
1 малка лава лук
2 ч топла вода
1/4 ч захар
16 опаковки от оризова хартия
Фъстъчено олио за пържене
Листа маруля
Пресни ментови листа
Пресни листа кориандър
Накиснете дървесните гъби и спагетите поотделно във вода до омекване. Отцедете спагетите и ги нарежете на по 2 см. Нарежете едро гъбите, без стеблата и заделете. В средно голяма купа, смесете свинското, чесъна, рибения сос и смления черен пипер. Прибавете месото от раци, гъбите, морковите, кълновете, шалота и спагетите; заделете. Смесете топлата вода и захарта в купа. Поставете една обвивка оризова хартия върху влажна кърпа. Намажете щедро със захарната вода и оставете да омекне. Оформете 3 с.л. от плънката на плътен цилиндър. Сложете го в долния край на оризовата обвивка. Прегънете долния край върху плънката. Прегънете страничните краища леко навътре. Навийте на стегнат пакет; заделете, покрито с найлоново фолио. Загрейте дълбок тиган и добавете 5 см олио; оставете да се сгорещи до 160С. Изпържете рулцата, по няколко наведнъж. Пържете 10 сек. Веднага увеличете температурата до 190С. Пържете, като обръщате от време на време, до златисто кафяво, 6 - 8 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Нарежете напречно на парчета от по 2,5 см. Подредете в чиния, върху канапе от маруля, кориандър и ментови листа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ