Регистрация

Виетнамски пролетни рулца

Автор:
yordanka
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
780
Оцени рецептата

За пълнежа:

60 г целофанови спагети, накиснати в топла вода за 20 минути, след което отцедени и нарязани на парчета от по 3 см

450 г свинска кайма

1 голяма глава лук, ситно нарязан

2 с.л. китайски сушени гъби, накиснати в топла вода 20 мин, отцедени и нарязани

3 скилидки чесън, ситно нарязан

3 лука шалот, ситно нарязан

200 г рачешко; натрошено

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

За рулцата:

20 листа оризова хартия

4 яйца, добре разбити

2 ч фъстъчено олио

 

Смесете съставките за плънката в купа и оставете настрана. Нарежете кръговете оризова хартия на четвъртинки. Сложете едно парче върху плоска повърхност. Намажете с разбито яйце. Оставете да омекне за около 2 мин. Сложете около 1 ч.л. от пълнежа в извития край на хартията и прегънете, така че плънката да остане вътре. Налейте олиото в голям тиган и изпържете рулцата до златисто.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта