Виетнамски императорски рулца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч топла вода
1/4 ч захар
16 опаковки от оризова хартия
Фъстъчено олио за пържене
Листа маруля
Пресни ментови листа
Листа кориандър
За пълнежа:
3 с.л. сушени дървесни гъбу
60 г китайски спагети фунчоза
450 г свинска кайма
4 скилидки чесън, фино счукани
4 лука шалот, смлян
1 с.л. рибен сос
1/2 ч.л. пипер
1 ч настъргани моркови
1 ч соеви кълнове
За соса за потапяне:
1 скилидка чесън, счукан
1/2 с.л. захар
4 с.л. пресен лимонов сок
3 с.л. рибен сос
1 прясно или сушено червени чили, без семената, ситно смляно
3 с.л. вода
1 с.л. фино настърган морков
В 2 отделни купи, накиснете спагетите и гъбите в топла вода, докато омекнат и станат еластични (около 6 минути). Гъбите се измиват няколко пъти и се отцеждат. Отстранете твърдите стебла. Нарежете на едри парчета и заделете. Отцедете спагетите и ги нарежете на парчета от по 5 см; заделете. Смесете свинското, чесъна, лука, рибения сос и черния пипер. Добавете дървесните гъби, спагетите, морковите и кълновете; смесете хубаво с ръце.
За соса за потапяне: Смесете чесъна, захарта, лимоновия сок, рибения сос, чилито и водата; оставете да престои на стайна температура в продължение на най-малко 10 минути. Преди използване, прецедете в малка купа и добавете настъргания морков.
За рулцата: Смесете топлата вода и захарта в широк плитък тиган. Намажете щедро оризовата хартия със захарната вода и оставете да омекне. Оформете 3 с.л. от плънката на плътен цилиндър. Сложете го в долния край на оризовата обвивка. Прегънете долния край върху плънката. Прегънете страничните краища леко навътре. Навийте на стегнат пакет; заделете, покрито с найлоново фолио. За изпържване: Налейте олио за пържене на маслена баня в дълбок тиган. Загрейте до 160ºС. Добавете рулцата. Пържете 10 сек. Увеличете температурата до 190С. Пържете, като обръщате от време на време, до златисто кафяво, 6 - 8 минути. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ