Регистрация

Виетнамски императорски рулца

Автор:
петя добрева
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
700
Оцени рецептата

2 ч топла вода

1/4 ч захар

16 опаковки от оризова хартия

Фъстъчено олио за пържене

Листа маруля

Пресни ментови листа

Листа кориандър

За пълнежа:

3 с.л. сушени дървесни гъбу

60 г китайски спагети фунчоза

450 г свинска кайма

4 скилидки чесън, фино счукани

4 лука шалот, смлян

1 с.л. рибен сос

1/2 ч.л. пипер

1 ч настъргани моркови

1 ч соеви кълнове

За соса за потапяне:

1 скилидка чесън, счукан

1/2 с.л. захар

4 с.л. пресен лимонов сок

3 с.л. рибен сос

1 прясно или сушено червени чили, без семената, ситно смляно

3 с.л. вода

1 с.л. фино настърган морков

 

В 2 отделни купи, накиснете спагетите и гъбите в топла вода, докато омекнат и станат еластични (около 6 минути). Гъбите се измиват няколко пъти и се отцеждат. Отстранете твърдите стебла. Нарежете на едри парчета и заделете. Отцедете спагетите и ги нарежете на парчета от по 5 см; заделете. Смесете свинското, чесъна, лука, рибения сос и черния пипер. Добавете дървесните гъби, спагетите, морковите и кълновете; смесете хубаво с ръце.

За соса за потапяне: Смесете чесъна, захарта, лимоновия сок, рибения сос, чилито и водата; оставете да престои на стайна температура в продължение на най-малко 10 минути. Преди използване, прецедете в малка купа и добавете настъргания морков.

За рулцата: Смесете топлата вода и захарта в широк плитък тиган. Намажете щедро оризовата хартия със захарната вода и оставете да омекне. Оформете 3 с.л. от плънката на плътен цилиндър. Сложете го в долния край на оризовата обвивка. Прегънете долния край върху плънката. Прегънете страничните краища леко навътре. Навийте на стегнат пакет; заделете, покрито с найлоново фолио. За изпържване: Налейте олио за пържене на маслена баня в дълбок тиган. Загрейте до 160ºС. Добавете рулцата. Пържете 10 сек. Увеличете температурата до 190С. Пържете, като обръщате от време на време, до златисто кафяво, 6 - 8 минути. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта