Регистрация

Вегетариански пролетни рулца с тофу

Автор:
bogdanova
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
279
Оцени рецептата

226 г тънки оризови спагети

Фъстъчен сос

За пълнежа:

30 г тънки китайски спагети

1 с.л. сушени дървесни гъби

6 сушени китайски гъби

1 голям морков, фино настърган

1 голям стрък праз, само бялата част, нарязан

6 водни кестена, обелени и нарязани

225 г твърдо тофу, натрошено

1 ч пресни соеви кълнове, едро нарязани

6 скилидки чесън, счукан

3 с.л. рибен сос

2 яйца

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

За рулцата:

1/2 ч захар

40 кръга оризова хартия от по 16,5 см в диаметър

Фъстъчено олио, за пържене

 

Накиснете спагетите в гореща вода, а гъбите в топла вода за 30 минути. Отцедете и заделете. Нарежете спагетите на парчета от по 1 см. Отстранете и изхвърлете стъблата на гъбите; изстискайте цялата течност. Смелете на кайма всички гъби. Смесете всички съставки за плънката в голяма купа, най-добре с ръце. Заделете. На рулцата: Напълнете голяма купа с 4 чаши топла вода и разтворете захарта в нея. Вземете по четири листа оризова хартия наведнъж, като държите останалите листа покрити с влажна кърпа, за да не се набръчкат. Един по един, потопете листовете в топла вода. Бързо ги извадете и разпънете на равна повърхност върху суха кърпа. Не трябва да се допират. Сгънете долната третина на всеки кръг. Сложете по една пълна чаена лъжичка от пълнежа в центъра на сгънатия участък. Навийте на компактен правоъгълник. Сгънете едната страна на хартията върху сместа, след това покрийте с другата страна. Навийте на руло върху плънката. Продължете, докато цялата смес се използва. На рулцата: Налейте олиото в дълбок тиган и сгорещете до 160С. Изпържете рулцата на партиди на умерен огън в продължение на 10 - 12 минути, като обръщате често, до златисто и хрупкава коричка. Извадете и отцедете върху салфетки. Поднесете с фъстъчен сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта