Бъфало пуешки крилца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пуешки крилца, около 2 кг
3/4 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка лют червен пипер
растително масло
6 с.л. масло, разтопено
2 супена лъжица дестилиран бял оцет
2 с.л. лют сос
Отрежете краищата на крилцата; заделете за друго ястие. Разполовете крилцата при ставата. Смесете брашното, солта и лютия пипер в чиния. Оваляйте крилцата в брашнената смес и изтръскайте излишното. Сгорещете олио в голям тиган на умерен огън. Добавете крилцата на един слой и запържете, като обърнете веднъж, докато покафенеят, за 10 минути, отцедете върху хартиени кърпи. Повторете с останалите крилца.
Смесете маслото, оцета и лютия сос. Поставете крилцата в голяма тава за печене; поръсете със сос. Печете на 190ºС във фурната за 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ