Регистрация

Бъфало крилца със сос със синьо сирене

Автор:
elenkova
|
Дата:
07 Apr
|
Видяна:
373
Оцени рецептата

6 с.л. масло

1/4 ч лют сос

Растително масло за пържене

18 пилешки крилца, разполовени при ставата

За соса от синьо сирене:

113 г синьо сирене рокфор или горгонзола

1/2 ч майонеза

1/2 ч сметана

1 с.л .лимонов сок

1 с.л. винен оцет

Лют сос

 

1. Разтопете маслото в малка тенджера. Добавете лютия сос и свалете от огъня.

2. В голям тиган или дълбока тенджера, горещете олио до 190ºС. Изпържете крилцата на партиди, до златисто кафяво, от 10 до 15 минути. Отцедете върху хартиени кърпи.

3. Намажете крилцата с пикантното масло и сервирайте топло, със сос от синьо сирене.

На соса: В малка купа, намачкайте синьото сирене наедро. Прибавете майонезата, останалите съставки и разбийте, за да се смесят добре. Покрийте с капак и съхранявайте в хладилник, до сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта