Бухтички с праз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
2/3 ч студена вода
За пълнежа:
2 стръка праз, нарязан
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. люта чушка
3 ч.л. олио
Олио за пържене на маслена баня
Пресейте брашното и солта в купа, направете кладенче в средата и добавете водата. Замесете твърдо тесто и месете в продължение на 5 минути, докато стане еластично, поръсете с още брашно, ако е необходимо. Увийте в найлоново фолио и оставете да почине за 30 минути. Нарежете зелената част на праза наполовина по дължина и изплакнете добре, за да се премахнат всички следи от почва между листата. Подсушете със салфетки. Сложете върху работната повърхност и нарежете на кубчета. Сложете го в купа. Добавят се солта и лютата чушка. Стрийте хубаво с ръка, за да омекне празът. Прибавя се олиото. Откъснете парчета от тестото и оформете на топки с големината на голям лешник. Разточете ги на тънък кръг с диаметър 10 см. Сложете около 2 супени лъжици от плънката с праз в центъра на кръга, навлажнете тестото по краищата и навийте около пълнежа, така че да се получи пакетче. Натиснете ръбовете, така че да се затварят добре. Пържете по 3 или 4 наведнъж в загрятото олио до златисто кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи и поднесете горещи или топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ