Регистрация

Бухтички с праз

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
184
Оцени рецептата

За тестото:

2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

2/3 ч студена вода

За пълнежа:

2 стръка праз, нарязан

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. люта чушка

3 ч.л. олио

Олио за пържене на маслена баня

 

Пресейте брашното и солта в купа, направете кладенче в средата и добавете водата. Замесете твърдо тесто и месете в продължение на 5 минути, докато стане еластично, поръсете с още брашно, ако е необходимо. Увийте в найлоново фолио и оставете да почине за 30 минути. Нарежете зелената част на праза наполовина по дължина и изплакнете добре, за да се премахнат всички следи от почва между листата. Подсушете със салфетки. Сложете върху работната повърхност и нарежете на кубчета. Сложете го в купа. Добавят се солта и лютата чушка. Стрийте хубаво с ръка, за да омекне празът. Прибавя се олиото. Откъснете парчета от тестото и оформете на топки с големината на голям лешник. Разточете ги на тънък кръг с диаметър 10 см. Сложете около 2 супени лъжици от плънката с праз в центъра на кръга, навлажнете тестото по краищата и навийте около пълнежа, така че да се получи пакетче. Натиснете ръбовете, така че да се затварят добре. Пържете по 3 или 4 наведнъж в загрятото олио до златисто кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи и поднесете горещи или топли.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта