Регистрация

Бомбайско кашу

Автор:
Martchella
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
152
Оцени рецептата

2 с.л. семена кориандър

2 с.л. семена кимион

3 с.л. авокадово или бадемово олио

1 с.л. лют червен пипер

1/2 с.л. прясно смлян черен пипер

1/2 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. канела

1 ч.л. сол

4 ч сурово кашу, половинки

 

Загрейте фурната до 190ºС. Смелете семената в мелничка и ги сложете в голям тиган. Добавете олиото и останалите подправки и разбъркайте, за да се смесят. Изсипете ядките и покрийте хубаво с подправките. Разделете ядките на две партиди и разпределете по дъното на намаслена тавичка. Пече се за 20 минути, като се разбърква на всеки 5 минути, до златисто. Сервирайте топло или на стайна температура. Охлажда се напълно преди да го съхраните в херметически затворени контейнери. Ще се запази около 2 седмици.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта