Регистрация

Бобени кюфтета

Автор:
violeta
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
643
Оцени рецептата

450 г боб, накиснат

4 скилидки чесън, счукан

2 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

4 с.л. вода

олио за пържене

лимонов сок, на вкус

 

Сварете боба до омекване, обелете кожицата и оставете да се кисне още 30 минути. Отцедете и изплакнете. В кухненски робот, пюрирайте боба с чесъна, солта и черния пипер. Добавя се вода, без да спирате уреда, докато се получи гладко, гъсто пюре. Загрейте фурната до 120ºС. В голям тиган, сгорещете олио и запържете 1 с.л. от пюрето до златисто кафяво. Повторете, докато изпържите цялото пюре по този начин. Дръжте във фурната, за да се запазят горещи кюфтенцата. Сервирайте отцедени, горещи, поръсени със сол и лимонов сок.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта