Регистрация

Бобен сос със салца

Автор:
Savatova
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
178
Оцени рецептата

1 консерва боб, 425 г

3 с.л. лют сос

2 ч.л. пресен лимонов сок

3 с.л. подсладен китайски чили сос

1/4 ч зелен лук, тънко нарязан

450 г нискомаслена заквасена сметана

1 1/2 ч салца, едро нарязана, люта

Пресен кориандър или магданоз

царевичен тортила чипс

 

Отцедете боба и го сложете в процесора. Пюрирайте почти до гладкост. Добавете лютия сос и лимоновия сок. Разбърква се добре. Разстелете сместа с боб на дъното на голяма чиния. Намажете с лъжица подсладения чили сос върху зърната, след това поръсете със зелен лук равномерно отгоре. Покрийте бобената смес и лука със заквасена сметана и отгоре със салса. Гарнира се с стръкове пресен магданоз и сервирайте с тортила чипс.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта