Банички със скариди и кисело мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 ч кисело мляко
1/4 ч кокос
1/4 ч ситно нарязани безсолни фъстъци
2 с.л. чътни
1 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. настърган джинджифил или 1/4 ч. л. смлян джинджифил
113 г малки скариди от консерва, отцедени
6 листа замразени тестени кори, размразени
1/2 ч маргарин или масло, разтопено
На плънката: В малка купа смесете киселото мляко, кокоса, фъстъците, чътнито, кърито на прах и джинджифила. Внимателно се разбърква със скаридите. Разгънете корите тесто. Поставете един лист кори върху восъчна хартия. Покрийте останалите листове с влажна кърпа. Съхранявайте покрити, за да не изсъхват. Намажете щедро с малко маргарин или масло. Покрийте с друг лист кори, след това намажете с още маргарин или масло. Повторете с третия лист кори и маргарин или масло. С помощта на остър нож, нарежете корите на 12 квадрата. Сложете по 2 чаени лъжички от пълнежа в центъра на всеки квадрат. Съберете 4-те ъгъла и защипете здраво. Повторете с останалите кори тесто, маргарин или масло и пълнеж, така че да се получат 24 банички общо. Подредете ги в ненамаслена тавичка, застлана с пергаментова хартия или фолио. Пече се, непокрито, във фурната на 190 градуса в продължение на 18 - 20 минути или до златисто. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ