Регистрация

Банички със скариди и кисело мляко

Автор:
яна маринова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
293
Оцени рецептата

1/3 ч кисело мляко

1/4 ч кокос

1/4 ч ситно нарязани безсолни фъстъци

2 с.л. чътни

1 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. настърган джинджифил или 1/4 ч. л. смлян джинджифил

113 г малки скариди от консерва, отцедени

6 листа замразени тестени кори, размразени

1/2 ч маргарин или масло, разтопено

 

На плънката: В малка купа смесете киселото мляко, кокоса, фъстъците, чътнито, кърито на прах и джинджифила. Внимателно се разбърква със скаридите. Разгънете корите тесто. Поставете един лист кори върху восъчна хартия. Покрийте останалите листове с влажна кърпа. Съхранявайте покрити, за да не изсъхват. Намажете щедро с малко маргарин или масло. Покрийте с друг лист кори, след това намажете с още маргарин или масло. Повторете с третия лист кори и маргарин или масло. С помощта на остър нож, нарежете корите на 12 квадрата. Сложете по 2 чаени лъжички от пълнежа в центъра на всеки квадрат. Съберете 4-те ъгъла и защипете здраво. Повторете с останалите кори тесто, маргарин или масло и пълнеж, така че да се получат 24 банички общо. Подредете ги в ненамаслена тавичка, застлана с пергаментова хартия или фолио. Пече се, непокрито, във фурната на 190 градуса в продължение на 18 - 20 минути или до златисто. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта