Регистрация

Банички със скариди

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
206
Оцени рецептата

1 с.л. сусамово олио

2 с.л. царевично олио

1 скилидка чесън, натрошен

1 глава лук, нарязан ситно

1 парче от 2,5 см джинджифил, обелен, настърган

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. чили на прах

1/4 ч.л. кимион

170 г средно големи обелени скариди, сурови, размразени, ако са замразени преди това

2 с.л. кокос, нарязан на кубчета

5 листа готови кори за баница

1/4 ч масло или маргарин, меко

Пресен магданоз

 

Загрейте фурната до 175C. Леко намаслете тавичка за печене. Сгорещете сусамовото и царевично олио в тенджера. Добавете чесъна, лука и джинджифила. Запържете леко за 5 минути, като периодично се разбърква. Добавете куркумата, чилито на прах и кимиона. Запържете за 2 минути. Добавете скаридите, покрийте и гответе около 5 минути, като периодично се разбърква. Сваля се от огъня, добавя се кокосът и се оставя на хладно. Вземете по 1-2 листа от точените кори и покрийте останалите с влажна кърпа. Нарежете кората наполовина по дължина и след това сгънете всяко парче наполовина по дължина, така че да се получат две дълги тесни ивици. Изсипете част от скаридената смес в единия ъгъл на всяка лента тесто. Намажете цялото тесто с малко количество разтопено масло или маргарин. Прегънете тестото върху пълнежа под прав ъгъл, така че да се получи триъгълник. Повторете с останалите кори и плънка. Намажете с разтопено масло и поставете върху подготвената тава. Пече се в предварително загрята фурна за 20 минути. Намажете с останалото разтопено масло и върнете във фурната за 5-10 минути или до златисто кафяво. Гарнира се със стръкчета магданоз, ако желаете. Поднесете топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта