Банички с шунка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
1 кг шунка, нарязана фино
1 1/3 с.л. лук на прах
225 г доматен сос
1 1/3 ч.л. сушен магданоз, натрошен
1/4 ч.л. пипер
1 ч.л. семена синап
1 ч.л. хрян, паста
За тестото:
6 1/2 ч брашно
2 ч.л. сол
2 ч мазнина
3/4 ч студена вода
За пълнежа: Смесете шунката, лука, доматения сос, магданоза, черния пипер, горчицата и хряна. Заделете.
За тестото: Смесете брашното и солта. Добавете мазнината и разбъркайте до получаването на ронливо тесто. Добавете студената вода и разбъркайте бързо. Оставете да престои 15 минути.
Разделете тестото на 24 парчета; оформете на топки. Разточете всяка топка върху леко набрашнена повърхност, за да се получи кръг от около 10 см в диаметър и с около 0,3 см дебелина. Поставете около 3 с.л. от сместа с шунка върху едната половина на всеки кръг. Прегънете върху пълнежа. Слепете краищата с вилица.
Загрейте фурната до 200ºС.
Сложете в тавичка. Пече се в продължение на 30 минути или докато леко покафенеят. Сервира се със сос от гъби.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ