Регистрация

Банички с телешко

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
610
Оцени рецептата

1/2 ч лук, нарязан

1/2 ч зелени чушки, нарязани фино

1/4 ч целина, нарязана

2 скилидки чесън, фино счукани

225 г телешка кайма

1 с.л. къри на прах

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. мащерка

85 г доматено пюре

1/4 ч зелени маслини (пълнени, нарязани)

1 чили чушка (консерва; без семената и нарязана)

1/2 ч масло

225 г точени кори

 

Запържете лука, зелената чушка, целината, чесъна и каймата, докато каймата покафенее. Отцедете. Добавете кърито и запържете 5 минути. Добавете солта, пипера, мащерката, доматеното пюре, маслините и лютия пипер и оставете да къкри, покрито в продължение на 30 минути. Охлажда се. Разтопете маслото на слаб огън. Развийте корите и ги нарежете на ленти. Дръжте ги под влажна кърпа, за да не изсъхват. Извадете по едно парче и намажете с разтопено масло. Поставете една чаена лъжичка от сместа с месо в края на лентата тесто и прегънете единия ъгъл. Продължете да прегъвате във формата на триъгълник. Намажете с масло. Повторете с останалите кори и плънка. Оставете в хладилника за един час или повече, покрити с найлон. Печете на 220С градуса във фурната за 15 - 20 минути или до златисто.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта