Регистрация

Банички с рачешко

Автор:
george
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
216
Оцени рецептата

3 с.л. масло

2 скилидки чесън, счукан

3 с.л. брашно

1 ч сметана за разбиване

450 г прясно месо от раци

2 с.л. нарязан див лук

2 с.л. нарязан магданоз

Сол и черен пипер на вкус

8 листа готови кори

1/2 ч безсолно масло

 

В три с.л. масло, запържете леко чесъна, след което добавете брашното и гответе за около 1 минута. Добавете сметаната и се разбърква до сгъстяване. Прибавете рачешкото, лука, солта и черния пипер. Сгънете листовете готови кори, така че да се получат квадрати от по 15 см, намажете всеки един слой с разтопено масло. Поставете голяма лъжица от рачешката смес в центъра на всеки квадрат и сгънете на триъгълници. Залепете и намажете с четка отгоре с разтопено масло. Печете на 200ºС за 15 до 20 минути, докато покафенеят.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта