Банички с наденички и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
225 г свинска наденица, обелена и месото натрошено
1 глава лук, наситнен
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. несолено масло
225 г гъби, нарязани фино
1/2 ч.л. смлян кимион
1 щипка бахар
1/2 ч.л. мента, сушена, натрошена
1/4 ч пресен магданоз, нарязан фино
56 г крема сирене, меко
16 листа кори за баница
1/4 ч масло
2 с.л. галета
Начин на приготвяне:
В голям тиган запържете месото от наденицата на средно силен огън, като се разбърква и по-големите парчета се натрошават, докато се запържи и зачерви. Прехвърлете месото във фино сито и се отцежда. В тиган, запържете лука и чесъна в безсолното масло над умерено слаб огън, докато лукът омекне. Добавете гъбите и гответе сместа над умерен огън, като се разбърква, докато течността от гъбите се отдели и изпари. Добавете кимиона, бахара и ментата и гответе сместа, като се разбърква, за 2 минути. Прехвърлете сместа в купа, добавете месото от наденицата, магданоза, крема сиренето, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре в сместа. Намажете 1 лист кори с масло и поръсете с галета. Застелете друг лист отгоре и намажете с още масло. Нарежете на 3 по дължина и след това на 4 по широчина. Трябва да се получат 12 квадрата. Сложете по пълна лъжица от пълнежа и затворете краищата. Повторете с останалите кори и плънка. Изпечете готовите банички в предварително загрята на 200С фурна за 10-12 мин или до златисто-кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ