Регистрация

Банички с наденички и гъби

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
05 Sep
|
Видяна:
738
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

225 г свинска наденица, обелена и месото натрошено 

1 глава лук, наситнен 

1 скилидка чесън, счукан 

1 с.л. несолено масло 

225 г гъби, нарязани фино 

1/2 ч.л. смлян кимион 

1 щипка бахар 

1/2 ч.л. мента, сушена, натрошена 

1/4 ч пресен магданоз, нарязан фино 

56 г крема сирене, меко 

16 листа кори за баница 

1/4 ч масло 

2 с.л. галета 

 

Начин на приготвяне:

В голям тиган запържете месото от наденицата на средно силен огън, като се разбърква и по-големите парчета се натрошават, докато се запържи и зачерви. Прехвърлете месото във фино сито и се отцежда. В тиган, запържете лука и чесъна в безсолното масло над умерено слаб огън, докато лукът омекне. Добавете гъбите и гответе сместа над умерен огън, като се разбърква, докато течността от гъбите се отдели и изпари. Добавете кимиона, бахара и ментата и гответе сместа, като се разбърква, за 2 минути. Прехвърлете сместа в купа, добавете месото от наденицата, магданоза, крема сиренето, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре в сместа. Намажете 1 лист кори с масло и поръсете с галета. Застелете друг лист отгоре и намажете с още масло. Нарежете на 3 по дължина и след това на 4 по широчина. Трябва да се получат 12 квадрата. Сложете по пълна лъжица от пълнежа и затворете краищата. Повторете с останалите кори и плънка. Изпечете готовите банички в предварително загрята на 200С фурна за 10-12 мин или до златисто-кафяво.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта