Регистрация

Банички с месо

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
684
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 глава лук, ситно нарязан

3 скилидки чесън, нарязани фино

450 г телешка кайма

1 с.л. къри на прах

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/2 ч галета

1/2 ч пилешки бульон или вода

2 стръка зелен лук, ситно нарязан

За тестото:

2 ч универсално брашно

1/2 ч.л. куркума

1/4 ч.л. сол

2/3 ч мазнина или масло; студено, нарязано на кубчета

1/4 ч ледена вода или повече, ако е необходимо

1 яйце, леко разбито

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете лука и чесъна. Гответе, като се разбърква, докато лукът се позапържи. Добавете каймата. Гответе, като се разбърква, докато месото се зачерви и се смеси с лука. Поръсете с кърито, сол и пипер. Гответе за около 5 минути. Добавете галетата и бульона или вода. Гответе, като разбърквате често, за около 20 минути. Сместа трябва да е гъста, но не суха. Добавете зеления лук. Направете тестото, като комбинирате брашното с куркумата и солта. Нарежете маслото или мазнината на малки хапки в брашнената смес. Добавя се вода; съберете на топка. Разточете на тънък слой и нарежете на кръгове. Съберете останалото тесто и повторете. Поставете по 1 супена лъжица от пълнежа във всеки кръг. Намажете краищата с леко разбитото яйце, прегънете и запечатайте плънката вътре. Загрейте фурната до 200ºС. Поставете баничките в тавичка, застлана с алуминиево фолио. Намажете леко с останалото леко разбито яйце. Печете 25 - 30 мин., докато покафенеят.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта