Регистрация

Банички с агнешко

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
449
Оцени рецептата

За агнешката плънка:

1/2 ч стафиди, нарязани

2 с.л. кедрови ядки

2 с.л. зехтин

1 глава лук, ситно нарязан

2 скилидки чесън, нарязани фино

225 г фино смляно агнешко

2 ч.л. кимион, смлян

1 ч.л. канела, смляна

3/4 ч.л. бахар, смлян

1/4 ч пилешки бульон

1/4 ч магданоз, нарязан

1 1/2 с.л. лимонов сок

Сол и черен пипер на вкус

За точените кори:

1 белтък

2 с.л. зехтин

1/4 ч.л. сол

8 листа кори за баница

1 ч.л. мак или сусам или комбинация

 

За да направите пълнежа: В малка купа, покрийте стафидите с вряща вода и се оставят да киснат 5 минути; отцедете и оставете настрана. Сложете голям тиган на слаб огън и добавете кедровите ядки. Гответе, като разбърквате, докато се препекат хубаво, в продължение на 3 - 4 минути. Изсипете в чиния, за да се охладят. Нарежете ги и заделете. Добавете зехтина в тигана и сгорещете на умерен огън. Добавете лука и чесъна; запържете леко, докато омекнат и започнат да се оцветяват, 3 до 5 минути. Добавете каймата, кимиона, канелата и всички подправки; гответе, като се разбърква, докато каймата вече не е розова, 2 до 3 минути. Прехвърля се в гевгир, за да се отцеди мазнината. Върнете сместа в тигана и добавете пилешкия бульон, запазените стафиди и кедрови ядки, магданоза и лимоновия сок; варете, докато течността се абсорбира, около 1 минута. Поръсете със сол и пипер. Оставете да изстине. За баничките: Загрейте фурната до 180 градуса. Леко покрийте тава с незалепващ готварски спрей или постелете с пергаментова хартия и я сложете във фурната. В малка купа, разбийте белтъка, зехтина и солта. Поставете лист кори на работната си повърхност с късата страна към вас. Нарежете надлъжно на три. Намажете надлъжно половина на всяка лента леко с яйчената смес. Поставете супена лъжица от пълнежа на дъното на лентата и сгънете единия ъгъл на лентата през пълнежа диагонално към противоположния край, така че да се образува триъгълник. Продължете да сгъвате по същия начин цялата кора. Подредете ги в предварително затоплената тавичка. Повторете с останалите продукти. Намажете триъгълниците леко с яйчената смес и поръсете със семена, ако желаете. Пече се в продължение на 20 - 25 минути или докато стане хрупкаво и златисто. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта