Регистрация

Бамя с ориз и скариди

Автор:
Жана
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
278
Оцени рецептата

1 малък патладжан

2 ч.л. сол

3 с.л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан

1 червена чушка, почистена от семената, нарязана на кубчета

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. чили на прах

113 г прясна бамя

3/4 ч царевица

2 ч горещ пилешки бульон

1 консерва домати с доматен сок (226 г)

2 с.л. дългозърнест бял ориз

226 г белени варени скариди, среден размер

сол на вкус

прясно смлян черен пипер на вкус

копър, пресен

 

Нарежете патладжана на филийки от по 1 см и се поставят в гевгир. Поръсете с 2 чаени лъжички сол. Оставете да престои 30 минути и се изплаква със студена вода и се отцежда добре. Сгорещете зехтина в тенджера Добавете патладжана, лука, чушката и чесъна и се пържи на слаб огън за 5 минути, като периодично се разбърква. Прибавете червен пипер и чили на прах и се готви още 2 минути. Подрежете краищата на стеблата бамя и ги изхвърлете. Нарежете бамята на три. Добавете бамята, царевицата, пилешкия бульон и доматите при патладжана. Натрошете доматите с лъжица. Прибавете ориза, покрийте и оставете да къкри леко 25 минути или докато зеленчуците и оризът омекнат. Добавете скаридите в сместа и сгорещете за 5 минути, като се разбърква от време на време. Подправете със сол и черен пипер. Украсете с клончета копър, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта