Регистрация

Байгънетки пълнени с лангусти

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
702
Оцени рецептата

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч нарязана целина

1/2 чаша масло

20 г чесън, счукан

Сол и черен пипер

450 г опашки от лангусти

1/4 ч настърган Чедър

1/4 ч настърган кашкавал

1 1/2 с.л. нарязан зелен лук

1 1/2 с.л. магданоз, нарязан ситно

За тестото:

2 ч готов микс за палачинки

3/4 ч вода

олио за пържене

 

Запържете лука и целината в мазнината до омекване. Добавете чесъна, подправките и опашките от лангусти. Оставете да къкри 10 минути или докато течността се изпари. Заделете и оставете да се охлади напълно. Добавете сиренето, зеления лук и магданоза. Пригответе тестото. Смесете готовия микс с водата с помощта на вилица. Разточете тестото върху добре набрашнена повърхност. Изрежете бисквитки с диаметър 10 см. Поставете от плънката. Прегънете кръговете тесто на две и слепете краищата с вилица, потопена в брашно. Сгорещете олио в дълбок тиган. Изпържете на маслена баня до златисто кафяво. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта