Регистрация

Аспержи с яйце, чесън и лимонов сос

Автор:
radito
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
1144
Оцени рецептата

5 с.л. масло, меко

1 с.л. чесън, счукан

900 г аспержи, сварени

1 твърдо сварено яйце, нарязано

3 с.л. пресен лимонов сок

Сол

Черен пипер, прясно смлян

2 ч.л. пресен естрагон, ситно нарязан

 

Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете чесъна и пържете леко 1 минута; свалете от огъня. Покрийте и дръжте на топло. Сложете аспержите в тенджера на умерен огън. Добавете достатъчно вода, колкото да ги покрие и оставете да къкри 3-5 минути или докато поомекнат. Извадете от тенджерата, подсушете и прехвърлете в чиния за сервиране. Дръжте на топло. За поднасяне: Разбъркайте яйцето и лимона в заделеното чесново масло. Изсипете върху аспержите, подправете със сол и черен пипер и гарнирайте с естрагон.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта