Регистрация

Аспержи с лешници и естрагонов винегрет

Автор:
трайкова
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
156
Оцени рецептата

450 г пресни аспержи, почистени

1/4 ч наситнен шалот

3 с.л. естрагонов бял винен оцет

4 ч.л. нарязан пресен естрагон ИЛИ 1 1/4 ч.л. сушен естрагон

1 ч.л. дижонска горчица

7 с.л. лешниково олио, орехово олио или зехтин

4 ч бейби марули или вътрешните листа на къдрава салата

1/4 ч лешници, печени и белени, едро нарязани

 

Налейте вода в голяма тенджера на дълбочина от 2,5 см и оставете да кипне. Сложете аспержите върху решетка и сварете на пара над водата в тенджерата. Покрийте и гответе, докато аспержите поомекнат, за около 4 минути. Прехвърлете аспержите в купа с ледена вода и охладете. Отцедете. Поставете аспержите върху салфетки, за да се отцедят.

Смесете лука, оцета, естрагона и горчицата в купа. Постепенно прибавете като разбивате мазнината. Подправете на вкус със сол и пипер. Сложете салатата, върху голям поднос. Подредете аспержите отгоре. Поръсете с винегрет. Поръсете с лешници и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта