Регистрация

Аспержи с гъби шийтаке и пармезан

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
946
Оцени рецептата

900 г аспержи

225 г гъби шийтаке

1/4 ч неосолено масло

1/4 ч нарязан ситно лук шалот

1 с.л. фино нарязан магданоз

1 с.л. нарязан босилек

Сол на вкус

1 ч.л. черен пипер

140 г настърган пармезан

 

Сложете аспержите в тенджера с кипяща подсолена вода. Оставете на слаб огън, докато омекнат, около 1 минута. Отцедете; подсушете. Междувременно, извадете и изхвърлете стъблата на гъбите; Нарежете гъбите на ивици. Разтопете маслото в голям тиган, добавете лука; гответе на умерен огън, като се разбърква често до златисто кафяво. Добавете аспержите и гъбите; гответе 2 минути и добавете подправките, сол и черен пипер и гответе още минута. Прехвърлете аспержите в огнеупорни индивидуални чинии или поръсете с гъбите. Покрийте с пармезан; сложете под горещия грил, докато сиренето се разтопи леко, около 2 минути. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта