Регистрация

Аспержи в прошуто

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
484
Оцени рецептата

20 стръка аспержи

4 тънки резена прошуто, мазнината отстранена

4 бучки несолено масло

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч настърган пармезан

1 лимон, нарязан на четвъртинки

 

Отрежете твърдите краища на аспержите; покрийте аспержите с вода в тиган, оставете да заври и варете, докато омекнат, но са все още твърди (3-4 минути). Отцедете добре. Разделете аспержите на 4 връзки от по 3 стъбла всеки; увийте парче прошуто около центъра на снопа. Поставете 4 връзки в огнеупорен съд; покрийте с масло; овкусете с черен пипер и поръсете с пармезан. Сложете във фурната, докато сиренето покафенее (4-5 минути). Поднесете с лимона.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта