Регистрация

Артишок със сос Холандез

Автор:
jordana
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
233
Оцени рецептата

1/2 с.л. олио

2 с.л. зелен лук (нарязан)

28 г рачешко месо

28 г пълномаслена сметана

1/2 пакетче италиански подправки

1 артишок, ядливата долна част (сварен)

1/4 ч гъби (нарязани)

1 мл бяло вино

Сол и бял пипер

3 с.л. сос Холандез

----------------------------- За соса Холандез ----------------- ------------

1 яйчен жълтък

60 г масло (разтопено)

Лют червен пипер на вкус

1/2 ч.л. бяло вино

1/8 ч.л. лимонов сок

 

Загрейте олиото в тиган. Добавете лука, артишока и гъбите и запържете леко, докато омекнат. Добавете рачешкото, виното и билките и гответе на умерен огън, докато виното се редуцира с 2/3. Добавете сметаната и варете, докато сосът се сгъсти. Подправя се със сол и бял пипер.

На соса Холандез:

Сложете жълтъка в купа от неръждаема стомана, добавете виното. Поставете купата над тенджера с леко кипяща вода. Бъркайте сместа непрекъснато, докато започне да се сгъстява. Свалете купата от огъня и бавно разбийте разтопеното масло в топлата смес. Завършете с лимонов сок.

Сложете дъното на артишока в чиния за сервиране. Напълнете го с рачешката смес. Полейте със сос Холандез отгоре. Запечете под грила на фурната, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта