Регистрация

Артишок с копър

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
266
Оцени рецептата

12 артишока

1 лимон (само сокът)

Лимонови резенчета

3 с.л. брашно (по желание)

1/2 ч нарязани зелен лук, бялата част

1/4 ч зехтин или друго олио

1 лимон (само сокът)

3 ч вода

Сол

прясно смлян бял пипер

2 с.л. ситно нарязан копър

3 ч.л. царевично брашно

Студена вода

2 яйца

Нарязан копър за гарнитура

 

Измийте артишока и отсечете стъблото близо до основата. Пригответе купа студена вода със сока от 1 лимон и няколко лимонови резенчета. Ако желаете разбъркайте 2-3 супени лъжици брашно, тъй като това е доста ефективно против потъмняване. Когато всеки артишок е готов, го натъркайте с резен лимон от купата и поставете в купата, докато всички са готови. Сгответе възможно най-скоро. Премахнете 3 или 4 слоя от листата докато останат само меките вътрешни листа. Разполовете. В голям тиган леко запържваме пресния лук в масло, докато омекне. Добавяме сока от 1/2 лимон, вода, около 2 супени лъжици сол и смлян черен пипер. Оставете да кипне. Отцедете и сложете готовия артишок в тиган с копъра. Сложете на котлона бавно да къкри, похлупете и оставете да къкри леко в продължение на 30 минути или докато артишокът омекне. Прецедете течността в тенджера и варете докато се редуцира наполовина от първоначалното количество (около 1-1/2 чаши). Дръжте артишока на топло. Смесете царевичното брашно с малко студена вода и смесете с бульона. Разбърква се, докато се сгъсти и забълбука леко. Оставя се да къкри. Разбийте яйцата в купа за смесване на пяна до побеляване и постепенно добавете останалия лимонов сок. Прибавете постепенно във врящия бульон, като разбивате постоянно. Върнете в тигана и разбърквайте на слаб огън за една минута, до готовност на яйцата. Артишокът се поднася полят със сос отгоре и се поръсва със ситно нарязан копър.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта