Регистрация

Ароматен патладжан по индийски

Автор:
marcheva
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1892
Оцени рецептата

1 средно голям патладжан

2 с.л. зеленчуково олио

2 - 3 люти чушки, нарязани на кубчета

1/4 ч.л. асафетида

1 - 2 ч. л. кимион семена

2 ч.л. смлян кориандър

1 ч.л. сол

2 с.л. прясно нарязан кориандър

2/3 ч обезмаслено кисело мляко

1 - 2 ч. л. гарам масала

 

Патладжаните се изпичат за 40 минути на 220С в тавичка.Срязват се и месото се издълбава в купа. Сгорещява се олиото в тиган. Слагат се семената кимион, лютите чушки и асафетидата. Готвят се, докато кимионът потъмнее. Добавя се патладжанът, солта и кориандъра; готви се около 10 минути, като се разбърква време на време. Когато се сгъсти, се сваля от огъня и се добавят киселото мляко, магданозът и гарам масалата.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта