Ароматен патладжан по индийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голям патладжан
2 с.л. зеленчуково олио
2 - 3 люти чушки, нарязани на кубчета
1/4 ч.л. асафетида
1 - 2 ч. л. кимион семена
2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. сол
2 с.л. прясно нарязан кориандър
2/3 ч обезмаслено кисело мляко
1 - 2 ч. л. гарам масала
Патладжаните се изпичат за 40 минути на 220С в тавичка.Срязват се и месото се издълбава в купа. Сгорещява се олиото в тиган. Слагат се семената кимион, лютите чушки и асафетидата. Готвят се, докато кимионът потъмнее. Добавя се патладжанът, солта и кориандъра; готви се около 10 минути, като се разбърква време на време. Когато се сгъсти, се сваля от огъня и се добавят киселото мляко, магданозът и гарам масалата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ