Регистрация

Антипасти салата I

Автор:
Надежда
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
180
Оцени рецептата

1 карфиол, малка глава, накъсан на малки цветчета

3 моркова, големи, нарязани на тънки филийки

1 зелена чушка, нарязана на кубчета

1 ч черни маслини

2 1/2 ч паста ротини

За дресинга

1 1/4 ч олио, растително или царевично

¾ ч оцет, ябълков

2 скилидки чесън, обелени и счукани

1 с.л. захар

Сол и черен пипер

 

В голяма купа, смесете карфиола, морковите, зелената чушка и маслините. Сварете пастата в широка тенджера с вряща подсолена вода почти до омекване, 8 до 10 минути, отцедете и изплакнете със студена вода.

На дресинга: Смесете олиото, оцета, чесъна и захарта, като добавите сол и черен пипер на вкус, разбъркайте добре. Овкусете салатата с 1/3 чаша дресинг, а останалия съхранявайте в хладилник.

Покрийте салатата с капак и съхранявайте в хладилник за една нощ. Точно преди сервиране, доовкусете и регулирайте подправките и добавете останалия дресинг, ако е необходимо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта