Регистрация

Айвар (печени чушки и патладжан)

Автор:
gabi
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
297
Оцени рецептата

12 червени люти чушки, пресни

4 средни патладжана

3/4 чаена чаша зехтин или царевично олио

1 голяма глава лук, накълцан

3 скилидки чесън, нарязани ситно

2 супени лъжици лимонов сок

2 супени лъжици червено вино

сол на вкус

пипер на вкус

магданоз, за поръсване

 

Изпечете чушките и патладжаните и ги поставете в хартиена торба, за да се запарят в продължение на 10 минути. Обелете ги и почистете от дръжките и семената.

Намачкайте пипера и патладжана до хомогенна маса.

Сгорещете 3 супени лъжици олио в голям тиган и запържете леко лука, докато омекне хубаво. Добавете чесъна и гответе още 2 минути. Сваля се от огъня и се прибавя при кашата с патладжани. Смесете хубаво.

Бавно добавете останалия зехтин в сместа, като се разбърква непрекъснато, за да се поеме цялата мазнина.

Добавят се лимонов сок и оцет, сол и черен пипер на вкус.

Прехвърлете в купа и гарнирайте с магданоз.

Сервира се като предястие, намазано на дебели филии бял хляб или питки. Също така може да поднесете гарнитура към скара или печени меса.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта