Агнешки тартар
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
510 г добре почистена пържола агнешко филе
12 ч.л. жито, счукано
12 ч.л. вода
1/4 ч наситнен зелен лук
1/4 ч наситнен пресен магданоз
2 с.л. наситнен пресен босилек
2 с.л. наситнен пресен риган
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
щипка едро смлян червен пипер
За гарниране:
чери домати
нарязани краставици
нарязан лимон
пресни стръкчета босилек
Нарежете агнешкото на кубчета от по 2,5 см и се смила на едра кайма. Прехвърля се в купа. Поръсете с 2 супени лъжици пшеница и след това 2 супени лъжици вода; омесете с месото. Повторете с останалите пшеница и вода на пет други допълнения, като смесите зеления лук, магданоза, босилека, ригана, солта, черния пипер и червения пипер. Постелете малка купа с обло дъно с найлоново фолио. Напълнете с агнешкото и загладете отгоре. Покрийте плътно с найлоново фолио. Охладете за най-малко 3 часа преди сервиране. Обърнете купата в центъра на поднос. Поръсете с още пресни подправки и зелен лук. Обградете се с домати, краставици и лимон и гарнирайте със стръкчета босилек. Сервира се с чесново хлебче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ