Регистрация

Агнешки тартар

Автор:
Milikin
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
537
Оцени рецептата

510 г добре почистена пържола агнешко филе

12 ч.л. жито, счукано

12 ч.л. вода

1/4 ч наситнен зелен лук

1/4 ч наситнен пресен магданоз

2 с.л. наситнен пресен босилек

2 с.л. наситнен пресен риган

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

щипка едро смлян червен пипер

За гарниране:

чери домати

нарязани краставици

нарязан лимон

пресни стръкчета босилек

 

Нарежете агнешкото на кубчета от по 2,5 см и се смила на едра кайма. Прехвърля се в купа. Поръсете с 2 супени лъжици пшеница и след това 2 супени лъжици вода; омесете с месото. Повторете с останалите пшеница и вода на пет други допълнения, като смесите зеления лук, магданоза, босилека, ригана, солта, черния пипер и червения пипер. Постелете малка купа с обло дъно с найлоново фолио. Напълнете с агнешкото и загладете отгоре. Покрийте плътно с найлоново фолио. Охладете за най-малко 3 часа преди сервиране. Обърнете купата в центъра на поднос. Поръсете с още пресни подправки и зелен лук. Обградете се с домати, краставици и лимон и гарнирайте със стръкчета босилек. Сервира се с чесново хлебче.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта