Регистрация

Авокадова терина

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
214
Оцени рецептата

За терината:

4 плода авокадо, обелени, без костилките и намачкани на пюре.

1 с.л. дижонска горчица

2 с.л. сос Уорчестър

Сокът на 1 лимони

230 мл сметана

1 обелено авокадо, натъркано с лимон и нарязано на филийки с 1 см дебелина

За соса:

3 средни или 4 големи узрели домата, обелени и почистени от семената

изцеден лимонов сок

28 г пълномаслена сметана

Пресен босилек

По 3 средни скариди на порция, обелени, почистени и леко бланширани

2 листа от босилек (цели)

 

Намачкайте авокадото в купа и добавете горчицата и соса Уорчестър. В отделна купа леко разбийте сметаната и я прибавете в сместа с авокадо. Постелете с пергаментова хартия стандартна тава за печене на хляб, така че да има достатъчно хартия за покриване на съда, след напълване с терината. Напръскайте пергамента с готварски спрей. Напълнете с половината смес и съхранявайте в хладилник за 20 до 30 минути. Извадете терината от хладилника, нарежете допълнителното авокадо и поръсете с лимонов сок, за да не потъмнява, поставете филийките върху охладената смес. Изсипете останалата смес с авокадо, поръсете с малко лимонов сок и сгънете пергаментовата хартия отгоре. Оставете в хладилника за 35 до 40 минути. През това време обелете и почистете скаридите и леко ги бланширайте. Нарежете доматите на хапки, поставете в малка тенджера и ги задушете леко. Добавете малко лимонов сок и сметаната, прибавете няколко листа босилек, нарязани на ивици. Оставете сосът да изстине до стайна температура или по-ниска преди да полеете ястието.

Извадете теринана от съда върху поднос. Нарежете на филийки и поставете скаридите и босилека за украса. Полейте щедро със сос отгоре.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта