Авокадо с рокфор
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
70 г сирене Рокфор
1 с.л. наситнен пресен магданоз
3 с.л. зехтин
3 с.л. пресен лимонов сок
Сол
Прясно смлян бял пипер
2 бр. авокадо
листа зелена салата
нарязани зрели маслини
Намачкайте сиренето с магданоза на едра паста в средно голяма купа с вилица.
Смесете зехтина и 2 супени лъжици лимонов сок в малка купа и прибавете сиренето. Подправете на вкус със сол и пипер.
Нарежете авокадото надлъжно на половинки и отстранете костилките. Изгребете с лъжичка 2/3 от месото на всяка половинка авокадо, като заделите тънката черупка, която остава. Добавете месото на плода при сместа със сирене и разбъркайте добре. Опитайте и коригирайте подправките. Поръсете вътрешността на авокадовите черупки с останалия лимонов сок, сложете върху чиния за сервиране, постлана с листа маруля. Сипете с лъжица сместа със сирене в авокадовите черупки, като я разделите равномерно. Гарнира се с маслини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ