Авокадо с миди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч пресен лимонов сок
3 с.л. фъстъчено масло или олио
24 зърна зелен пипер, смачкани
Сол прясно смлян черен пипер
340 г морски или речни миди, нарязани ситно
1 голямо зряло авокадо, обелено
2 с.л. пресен див лук, нарязан ситно или зелен лук, нарязан
40 малки бели гъби
1/4 ч растително масло
2 с.л. пресен лимонов сок
1 скилидка чесън, обелен и счукан
сол и черен пипер на вкус
Смесете лимоновия сок, олиото, пипера, солта и черния пипер в стъклена или керамична купа. Прибавете мидите, покрийте и съхранявайте в хладилник в продължение на най-малко 4 часа, докато се мариноват. Трябва да станат непрозрачни за това време. Намачкайте авокадото почти до гладкост, а след това го добавете заедно с дивия лук или лука при мариноващите се миди (без да отцеждате) и разбъркайте добре. Заделете за най-малко 1/2 час, в хладилника. Около половин час преди сервиране на мидите, извадете стеблата на гъбите и ги почистете. Комбинирайте растителното масло, лимоновия сок, чесъна, сол и черен пипер на вкус в малка купа и намажете вътрешността на гъбите щедро със сместа. Точно преди сервиране, отцедете шапките на гъбите и ги напълнете с мидената смес. Гарнира се с допълнително лук, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ