Регистрация

Авокадо с миди

Автор:
тодорова
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
256
Оцени рецептата

1/2 ч пресен лимонов сок

3 с.л. фъстъчено масло или олио

24 зърна зелен пипер, смачкани

Сол прясно смлян черен пипер

340 г морски или речни миди, нарязани ситно

1 голямо зряло авокадо, обелено

2 с.л. пресен див лук, нарязан ситно или зелен лук, нарязан

40 малки бели гъби

1/4 ч растително масло

2 с.л. пресен лимонов сок

1 скилидка чесън, обелен и счукан

сол и черен пипер на вкус

 

Смесете лимоновия сок, олиото, пипера, солта и черния пипер в стъклена или керамична купа. Прибавете мидите, покрийте и съхранявайте в хладилник в продължение на най-малко 4 часа, докато се мариноват. Трябва да станат непрозрачни за това време. Намачкайте авокадото почти до гладкост, а след това го добавете заедно с дивия лук или лука при мариноващите се миди (без да отцеждате) и разбъркайте добре. Заделете за най-малко 1/2 час, в хладилника. Около половин час преди сервиране на мидите, извадете стеблата на гъбите и ги почистете. Комбинирайте растителното масло, лимоновия сок, чесъна, сол и черен пипер на вкус в малка купа и намажете вътрешността на гъбите щедро със сместа. Точно преди сервиране, отцедете шапките на гъбите и ги напълнете с мидената смес. Гарнира се с допълнително лук, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта