Регистрация

Японска гиоза

Автор:
пеева
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
1188
Оцени рецептата

1 1/2 ч зеле

3 - 4 стръка зелен лук, нарязан

3 сушени гъби, накиснати в топла вода за 15 минути, отцедени и нарязани

2 ч.л. корен от джинджифил настърган

225 г телешка кайма

1 с.л. вино

1 с.л. соев сос

1 с.л. сусамово олио

1/4 ч.л. черен пипер

Готови кори за гиоза

зехтин

За соса:

соев сос

чили сусамово олио

 

Нарежете зелето фино, поставя се в гевгир и се изсипва вряща вода отгоре. Охлажда се, след това се изцежда много добре. В купа, смесете зелето, нарязания зелен лук, нарязаните гъби и настъргания джинджифил. Смесете каймата, виното, соевия сос, сусамовото олио и черния пипер заедно със зеленчуците, разбъркайте добре. Поставете малко количество от пълнежа (около 1 чаена лъжичка) в центъра на всяка гиоза и сгънете на две. Слепете краищата. Поставете 2 с.л. зехтин в топъл тиган (на умерен огън). Поставете гиозите в тигана, близо една до друга и се запържват до златисто кафяво. След това, в края на съда, налейте малко вода, до 1/4 от дълбочината на тигана. Покрийте, намалете огъня до слаб и оставете да къкри, докато водата се изпари. Сервира се със сос като мезе или с топъл ориз като предястие. НА СОСА: Смесете соевия сос с чили сусамовото олио. Използвайте 10 части соев сос към 1 част олио.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта