Японска гиоза
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч зеле
3 - 4 стръка зелен лук, нарязан
3 сушени гъби, накиснати в топла вода за 15 минути, отцедени и нарязани
2 ч.л. корен от джинджифил настърган
225 г телешка кайма
1 с.л. вино
1 с.л. соев сос
1 с.л. сусамово олио
1/4 ч.л. черен пипер
Готови кори за гиоза
зехтин
За соса:
соев сос
чили сусамово олио
Нарежете зелето фино, поставя се в гевгир и се изсипва вряща вода отгоре. Охлажда се, след това се изцежда много добре. В купа, смесете зелето, нарязания зелен лук, нарязаните гъби и настъргания джинджифил. Смесете каймата, виното, соевия сос, сусамовото олио и черния пипер заедно със зеленчуците, разбъркайте добре. Поставете малко количество от пълнежа (около 1 чаена лъжичка) в центъра на всяка гиоза и сгънете на две. Слепете краищата. Поставете 2 с.л. зехтин в топъл тиган (на умерен огън). Поставете гиозите в тигана, близо една до друга и се запържват до златисто кафяво. След това, в края на съда, налейте малко вода, до 1/4 от дълбочината на тигана. Покрийте, намалете огъня до слаб и оставете да къкри, докато водата се изпари. Сервира се със сос като мезе или с топъл ориз като предястие. НА СОСА: Смесете соевия сос с чили сусамовото олио. Използвайте 10 части соев сос към 1 част олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ