Регистрация

Яйчени рула с пълнеж

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
452
Оцени рецептата

4 яйца

1 с.л. сухо шери

Моркови, ситно нарязани (за гарнитура)

За пълнежа:

1 ч (около 225 г) свинска кайма

2 пресни гъби, нарязани фино

2 стръка зелен лук, нарязан фино (бялата част отделна от зелената)

2 ч.л. царевично нишесте, разтворено в 2 с.л. вода, студена

1/2 с.л. тъмен соев сос

1 с.л. сухо шери

1 ч.л. сол

1 с.л. фъстъчено олио

За соса:

2 с.л. сос от стриди

1 с.л.светъл соев сос

1 с.л. сос от сливи

Лют зехтин на вкус или сос табаско

 

В купа, разбъркайте яйцата със сухото шери. В друга купа смесете всички съставки за пълнежа, като сложите само бялата част на зеления лук (заделете перата за украса) и разбъркайте добре. В тиган, сгорещете леко олиото. Изсипва се около една четвърт от яйчената смес, така че да покрие дъното на тигана. Печете, докато стегне леко и се прехвърля в чиния. Направете още 3 палачинки. Разделете плънката на 4 порции и сложете във всяка палачинка. Навлажнете пръстите си със студена вода и разпределете сместа равномерно върху повърхността на палачинката, след това навийте плътно на руло. Слепете с малко от заделеното яйце. Поставете рулата в плоска чиния, подходяща за стимера и варете на пара за 15 минути. В купа, смесете съставките за соса. При поднасяне, нарежете рулата на филийки диагонално. Поръсете със соса и покрийте с перата зелен лук и морковите.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта