Яйчени рула с пълнеж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 яйца
1 с.л. сухо шери
Моркови, ситно нарязани (за гарнитура)
За пълнежа:
1 ч (около 225 г) свинска кайма
2 пресни гъби, нарязани фино
2 стръка зелен лук, нарязан фино (бялата част отделна от зелената)
2 ч.л. царевично нишесте, разтворено в 2 с.л. вода, студена
1/2 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. сухо шери
1 ч.л. сол
1 с.л. фъстъчено олио
За соса:
2 с.л. сос от стриди
1 с.л.светъл соев сос
1 с.л. сос от сливи
Лют зехтин на вкус или сос табаско
В купа, разбъркайте яйцата със сухото шери. В друга купа смесете всички съставки за пълнежа, като сложите само бялата част на зеления лук (заделете перата за украса) и разбъркайте добре. В тиган, сгорещете леко олиото. Изсипва се около една четвърт от яйчената смес, така че да покрие дъното на тигана. Печете, докато стегне леко и се прехвърля в чиния. Направете още 3 палачинки. Разделете плънката на 4 порции и сложете във всяка палачинка. Навлажнете пръстите си със студена вода и разпределете сместа равномерно върху повърхността на палачинката, след това навийте плътно на руло. Слепете с малко от заделеното яйце. Поставете рулата в плоска чиния, подходяща за стимера и варете на пара за 15 минути. В купа, смесете съставките за соса. При поднасяне, нарежете рулата на филийки диагонално. Поръсете със соса и покрийте с перата зелен лук и морковите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ