Регистрация

Щрудели със сушени домати и сирене

Автор:
violeta
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
537
Оцени рецептата

255 г меко прясно козе сирене, със стайна температура

255 г крема сирене, със стайна температура

1/4 ч сушени домати, фино нарязани, плюс

2 с.л. ситно нарязани сушени домати (в зехтин, отцедени)

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

2 с.л. наситнен пресен риган

12 листа кори за баница

1/3 ч зехтин

1 голям домат, ситно нарязан, без семената

Стръкчета пресен риган

 

Смесете първите 6 съставки в купа до гладкост. Овкусете с пипер. Поставете един лист точени кори върху работна повърхност (дръжте останалите покрити). Намажете леко с масло и подправете с черен пипер. Покрийте с друг лист кори. Намажете леко с масло и подправете с черен пипер. Покрийте с друг лист кори. Сгънете подредените точени кори наполовина по дължина. Намажете със зехтин. Намажете 1/4 от плънката по цялата дължина на корите, като оставите по 2,5 см празно място в краищата. Прегънете късите краища върху плънката. Намажете със зехтин. Натиснете, за да се запечата. Увийте плътно в найлоново фолио. Оставете в хладилника. Повторете с останалите продукти, така че да се получат 4 щрудела. Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете с олио тавичка за печене. Сложете щруделите, със затворената страна надолу. С назъбен нож, набраздете всеки щрудел на 14 диагонални парчета. Намажете със зехтин. Пече се до златисто кафяво, около 15 минути. Охладете за 10 минути. Нарежете на филийки по направените срезове. Подредете в чиния. Украсете с резени домат и риган.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта