Шишчета от пилешко, телешко и свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г комбинация от обезкостено пилешко, говеждо и свинско месо
3 с.л. зехтин
1 с.л. прясна лимонова трева
3 скилидки чесън
1/2 ч.л. почистени от семената и ситно нарязани червени люти чушки
1 с.л. къри на прах
1 ч.л. захар или мед
1/2 -1 ч.л. рибен сос или
¼ ч.л. Сол
Сос "Са-те"
Краставичен сос
За соса "Са-те":
1/4 ч зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1/2 - 1 ч.л. смлени сушени люти чушки
3 листа лайм
1/2 ч.л. къри на прах
1 с.л. фино нарязана прясна лимонова трева
1 ч кокосово мляко
1/2 ч мляко
1 пръчица канела (5 см)
3 дафинови листа
2 ч.л. тамаринд паста
1 - 3 с.л. рибен сос
3 с.л. кафява захар
3 с.л. лимонов сок
1 ч фъстъчено масло
За краставичния сос:
1 краставица
5 с.л. захар
1 ч вряща вода
1/2 ч бял винен оцет
1 ч.л. сол
3 - 5 червени люти чушки, без семената и нарязани ситно
3 лука шалот, ситно нарязан
6 - 8 стръка магданоз (за украса)
Нарежете пилешкото, говеждото и свинското на тънки ленти от по 5 см. В кухненски робот или пасатор, комбинирайте зехтина, лимоновата трева, чесъна, червените чили чушки, кърито на прах и захарта с рибения сос и смесете до гладкост. Залейте месото с маринатата, покрийте и мариновайте в продължение на 2 часа. Набодете месото върху шишчета и изпечете на барбекю или скара, обръщайки от време на време, до готовност. Поднесете с двата вида сос. Загрейте масло в тиган на средно-висока температура и запържете чесъна, лука, лютите чушки, листата лайм, кърито на прах и лимоновата трева в продължение на 2 до 3 минути. Добавете кокосовото мляко, млякото, пръчката канела, дафиновите листа, тамаринд пастата, рибения сос, кафявата захар, лимоновия сок и фъстъченото масло и разбъркайте добре. Намалете огъня и гответе, като се разбърква често, докато сосът се сгъсти, около 30 минути. Внимавайте да не залепне за дъното на тигана. Нарежете краставицата на тънки филийки и ги подредете в купа. Разтворете захарта във вряща вода; разбъркайте с белия оцет и солта. Изсипете соса върху краставицата. Поръсете с червени чили чушки и лук. Охладете. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ