Швейцарско фондю с Грюер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 скилидка чесън
1 2/3 ч сухо бяло вино
450 г настъргано сирене Грюер
2 ч.л. царевично нишесте
1/4 ч кирш (или повече)
Настъргано индийско орехче на вкус
2 франзели, нарязани на кубчета от по 2-3 см
Втрийте вътрешната страна на тенджера с чесъна, добавете виното и се загрява над умерено-слаб огън, докато се сгорещи. Добавете сиренето, шепа по шепа, като разбърквате. Гответе сместа, като се разбърква, докато стане гладка, като не позволявате да завира. В малка купа, смесете царевичното нишесте и 1/4 чаша кирш. Разбъркайте добре и добавете към сместа с Грюер, заедно с индийското орехче и черен пипер на вкус. Загрява се, като се разбърква непрекъснато, само докато започне да бълбука. Не бива да завира. Прехвърля се в топъл съд за фондю и се държи горещо над слаб пламък. Поднася се с хлебни кубчета, набодени на дълги фондю вилици за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ