Регистрация

Чили щруделчета

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
11 Feb
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

1 готово чили кон карне

12 листа кори за баница

6 с.л. несолено масло; разтопено

1 ч настърган кашкавал

Гарнитури:

Резени домат

Черни маслини

Зелени маслини, нарязани на филийки

Наситнено люто чушле

 

1. Пригответе чилито според указанията на опаковката.

2. Загрейте фурната до 200С. Намаслете продълговата тавичка.

3. Поставете един лист точени върху хавлиена кърпа с дългия край пред вас и намажете леко с разтопено масло. Покрийте с втора кора и намажете отново. Поставете трета кора, този път без да намазвате с масло и срежете наполовина по широчина.

4. Разпределете около 3/4 ч чили близо до ръба на всяка половинка, като оставите по 2-3 см празни в краищата.

5. С помощта на кърпата, повдигнете единия край и покрийте плънката с кори. Прегънете краищата върху пълнежа и продължете да навивате на руло. Сложете в приготвената тава със затворения край надолу. Повторете още три пъти с останалото чили и точени кори. Намажете щрудела с разтопено масло отгоре, поставете тавата в средата на предварително загрята фурна и печете в продължение на от 12 до 14 минути, докато щруделите са хрупкави и златисто кафяви на цвят.

6. Поръсете с кашкавал, докато са още в тавата. Върнете във фурната за около 3 мин. или докато кашкавалът се разтопи. Извадете от фурната и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта