Чили щруделчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готово чили кон карне
12 листа кори за баница
6 с.л. несолено масло; разтопено
1 ч настърган кашкавал
Гарнитури:
Резени домат
Черни маслини
Зелени маслини, нарязани на филийки
Наситнено люто чушле
1. Пригответе чилито според указанията на опаковката.
2. Загрейте фурната до 200С. Намаслете продълговата тавичка.
3. Поставете един лист точени върху хавлиена кърпа с дългия край пред вас и намажете леко с разтопено масло. Покрийте с втора кора и намажете отново. Поставете трета кора, този път без да намазвате с масло и срежете наполовина по широчина.
4. Разпределете около 3/4 ч чили близо до ръба на всяка половинка, като оставите по 2-3 см празни в краищата.
5. С помощта на кърпата, повдигнете единия край и покрийте плънката с кори. Прегънете краищата върху пълнежа и продължете да навивате на руло. Сложете в приготвената тава със затворения край надолу. Повторете още три пъти с останалото чили и точени кори. Намажете щрудела с разтопено масло отгоре, поставете тавата в средата на предварително загрята фурна и печете в продължение на от 12 до 14 минути, докато щруделите са хрупкави и златисто кафяви на цвят.
6. Поръсете с кашкавал, докато са още в тавата. Върнете във фурната за около 3 мин. или докато кашкавалът се разтопи. Извадете от фурната и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ