Чили хапки със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч универсално брашно
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. синапени семена
1/2 ч.л. люто чили на прах
1 голяма щипка лют червен пипер
1/4 ч масло или маргарин
1/2 ч ситно настъргано сирене чедър
1 яйце, разбито
1 с.л. студена вода
1 с.л. сусамени семена
1 с.л. макови семена
Загрейте фурната до 205ºС. Пресейте брашното, солта и подправките в купа. Нарежете маслото ситно, докато сместа заприлича на галета. Добавете настърганото сирене и разбъркайте добре. Смесете яйцето със студена вода. Добавят се 2 супени лъжици от яйчената смес при сиренето и разбъркайте, докато се образува сравнително твърдо тесто. Замесете внимателно върху леко набрашнена повърхност. Разточете тестото на правоъгълник с размери 30 х 15 см. Подрежете краищата. Срежете наполовина по дължина и прехвърлете върху хартия за печене. Намажете всяка половина с останалата яйчена смес. Поръсете едната половина със сусам, а другата половина с маково семе. Нарежете всяка половина на 10 триъгълника и ги отделете леко, за да не залепват. Печете в предварително загрята фурна за 10-12 минути или до светло-златисто и до готовност. Охлажда се върху решетка и се съхранява в херметически затворени контейнери до 2 седмици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ