Регистрация

Чеснов солен кекс

Автор:
marto
|
Дата:
12 Jun
|
Видяна:
512
Оцени рецептата

1 чаша чесън, едро нарязан

1 чаша лук, тънко нарязан

1/4 чаша масло, плюс 2 с.л. допълнително

2 чаши брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

1 чаена лъжичка сол

2 с.л. магданоз, нарязан ситно

1 чаена лъжичка копър

1 чаша мляко

1/2 чаша чедър, настърган

 

Загрейте фурната до 225 градуса. Внимателно задушете чесъна и лука в 2 супени лъжици масло за около 10 минути, докато омекнат, но без да покафеняват.

Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Нарежете 1/4 чаша масло в сместа и разбъркайте, докато стане ронлива като царевично брашно. Добавете магданоза, копъра и млякото; разбърква се само докато се навлажни равномерно. Изсипва се в добре намазана квадратна тавичка. Разпределете чесъна и лука отгоре, след това се покрива с чедър. Пече се в продължение на 25 - 30 минути. Охлажда се леко и се нарязва на квадрати.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта