Регистрация

Чесново сирене Монтерей Джак

Автор:
blazheva
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
590
Оцени рецептата

680 г сирене Монтерей Джак

30 скилидки пресен чесън

4 ч фъстъчено масло

1 с.л. италиански подправки

3 яйца разбити

2 ч универсално брашно

3 ч галета

3 с.л. нарязан магданоз

1 малък буркан сос Маринара

 

Нарежете сиренето на 30 филийки с около 0,6 см дебелина. Обелете чесъна и нарежете всяка скилидка надлъжно на около 6 филийки по дължина. Загрейте олиото в дълбока, тежка тенджера на средно-слаб огън. Добавете чесъна и оставете да се запържи за 5 - 7 минути, като внимавате да не изгорите или покафенее. Извадете от олиото, когато изплува на повърхността и е светло кафяв на цвят. Отцедете върху хартиена кърпа. Заделете мазнината за сиренето. Счукайте чесъна и го смесете с италианските подправки. Намажете равномерно половината филийки сирене с чесновата смес. Притиснете останалите резени сирене върху всяка намазана, така че да се получат 15 блокчета. Потопете в брашно и покрийте хубаво парчетата, след това потопете в яйце, после в галета, смесена с магданоз. Трябва да са се покрили хубаво от всички страни. Сгорещете олиото на средно-висока температура и изпържете сиренето по няколко парчета наведнъж, докато леко покафенеят (отнема около 2 минути).Отцедете сиренето върху хартиени кърпи и дръжте на топло, докато се изпържат всички парчета. Сервира се с клечки за зъби и сос Маринара за потапяне. Прави 30 парчета.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта